Klik her for at få en printervenlig version af siden
Dansk
German
English
 
OM COMPASS
RÅDGIVNING
INFORMATION
LINKS
DISCLAIMER
KONTAKT
 
 
Tilmeld nyhedsbrev


Er du allerede tilmeldt og ønsker af afmelde dig, kan du gøre det her.
 
 

Er tidligere kendt som Ribers og et kendt og anerkendt register for dårlige betalere. I dag har mange erhvervsdrivende og de fleste banker / pengeinstitutter abonnementsaftale med RKI, således at de kan foretage kreditvurdering af deres kunder forinden indgåelse af kreditaftale.

Vi kan også tydeligt mærke, at succesraten med inddrivelse af gæld er væsentlig større, når debitor bliver registreret i RKI.

RKI består af 2 registre: et lukket og et åbent.

Det lukkede register:

At være registreret i det lukkede betyder, at man ”står på venteliste” til det åbne register. Registrering kan ske, når kravet er over kr. 200,00, og debitor har fået min. 3 rykkere med hver 10 dages frist. Da vores inkassoskrivelse tæller som en rykker, kan du nøjes med at sende 2 rykkere, inden du overgiver sagen til os.

Det lukkede register er ikke offentligt tilgængeligt og kan således ikke ses af andre kreditorer – men debitor får besked om, at han er registreret!

Det åbne register:

Indberetning eller overførsel til det åbne register kan ske, når der foreligger fundament – en erkendelse af gældens eksistens i form af frivilligt forlig, dom eller anden retslig afgørelse i sagen. Herudover skal kravet være over kr. 1.000,00. Også her får debitor selvfølgelig besked om, at han er registret.

Registreringer står i 2 år i det lukkede register og i 5 år i det åbne – herefter forældes de og slettes automatisk. Hver fordring kan alene registreres 1 gang i RKI.

Udover registrering i det lukkede og åbne register, tilbyder RKI adgang til Data- og Kreditvagten.

Datavagten henter sine oplysninger fra CVR- og CPR-registeret og giver således besked om navne- og adresseændringer, dødsfald, flytning til udland mv.

Kreditvagten er en tilføjelse til Datavagten og henter sine yderligere oplysninger i RKIs åbne register, og herigennem får man således også besked om registreringer (en kreditrapport) samt ændringer heri.

Compass Advokatfirma er samarbejdspartner og har en integreret IT-løsning med RKI, hvor vi online både foretager registreringer i Data- og Kreditvagt samt indberetter, ændrer og aflyser i RKIs lukkede og åbne register.

Dette sikrer dig en optimal udnyttelse af de store fordele ved brug af og registrering i RKI, uden at du selv behøver at være abonnent hos RKI.

Ønsker du dog selv at foretage registreringer og / eller at få adgang til RKIs åbne register, skal du være abonnent hos RKI. Herigennem vil du også få adgang til RKIs øvrige produkter, herunder Delphi Scoring – et produkt til kreditvurdering, som måske kunne være en fordel for dig, hvis din virksomhed yder meget kredit til jeres kunder.